Redenen voor een Taxatie

Om veel uiteenlopende redenen zou u een taxatie nodig kunnen hebben. Om u een beter idee te geven van wanneer u een taxateur allemaal nodig zou kunnen hebben hieronder een aantal voorbeelden.

Redenen voor een taxatie

 • Wanneer u een huis koopt of verkoopt
 • Wanneer u een hypotheek afsluit of verhoogt
 • Op het moment dat u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde
 • Wanneer u uw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
 • Wanneer u in een echtscheiding zit
 • Bij het verdelen van bezittingen

Het kopen van een huis

De eerste stap bij het kopen van een huis is laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen door een hypotheekadviseur. Wanneer u dit weet kunt u gaan zoeken naar een woning die in uw prijscategorie valt. Deze kunt u vervolgens laten taxeren. Dit kan u erg helpen bij het maken van de juiste keuze voor een woning. Doordat u het huis namelijk hebt laten taxeren krijgt u een beter beeld van het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Hierdoor kunt u een betere beslissing maken over of de woning wel voldoet aan uw verwachtingen.

Het aanvragen van een hypotheek

Bij het aanvragen van een hypotheek is het vaak een enorm voordeel wanneer u beschikt over een taxatierapport. Doormiddel van een betrouwbaar en onafhankelijk taxatierapport kunt u de hypotheekverstrekker namelijk een bepaalde zekerheid bieden. Het taxatierapport geeft de hypotheekverstrekker namelijk een bepaalde zekerheid wat de waarde van de woning betreft. Zo kan de hypotheekverstrekker u met een gerust hart een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Wanneer u een woning overdraagt naar iemand anders draagt u eigenlijk een bepaalde waarde naar iemand anders over. Over de waarde die in zo’n geval wordt overgedragen moet u een bepaald percentage belasting betalen. Doormiddel van een taxatierapport krijgt u een beter beeld van het bedrag dat u waarschijnlijk aan de belasting moet betalen.

Successierechten

Bij successierechten gaat het om een vorm van belasting die wordt geheven over een erfenis. Bij bijvoorbeeld het erven van een woning wordt de waarde van de desbetreffende woning aan de belastingdienst doorgegeven. De waarde van een woning wordt op zo’n moment bepaald door een onafhankelijke taxatie.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*