Taxatie Bedrijfspand

Het is essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is wanneer u een kloppende balans wilt maken voor uw bedrijf. In vele gevallen is een taxatie van uw bedrijfspand verstandig of noodzakelijk. Daarnaast is het in een hoop gevallen ook verplicht om uw bedrijfspand te laten taxeren. Een aantal voorbeelden van wanneer het handig is om een taxatie van uw bedrijfspand te hebben vind u hieronder:

 • Financiële rapportage
 • Afsluiten van een verzekering
 • De aan- of verkoop van een bedrijfspand
 • Een familiaire of fiscale overdracht
 • Wanneer u een belastingaangifte doet

Een ondernemer kan een aantal soorten taxaties aanvragen in verband met zijn bedrijfspand:

Taxatie t.b.v. aankoopbeslissingen

Deze taxatie is voornamelijk voor wanneer u een bedrijfspand, kantoor of winkel gaat kopen. U kunt een beter beeld krijgen van in hoeverre het bedrijfspand aan uw verwachtingen voldoet wat prijs en kwaliteit betreft.

Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

Wanneer u graag een correcte belastingaangifte over uw onroerend goed wilt invullen kan het u een hoop gemak geven als u beschikt over een taxatierapport. Het rapport kan u een veel helderder beeld krijgen op wat uw pand waard is. Op deze manier voorkomt u ook naheffingen van de belastingdienst.

Taxatie t.b.v. financieringen

Wanneer een ondernemer een verbouwing wil doen of een nieuw pand wil kopen heeft hij deze taxatie nodig. Dankzij deze taxatie is het makkelijker om de financiering voor een dergelijk project te regelen omdat de taxatie de waarde van het pand vertegenwoordigt.

Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

Specifiek wanneer u uw bedrijfspand wilt verkopen is deze taxatie handig. U kunt beter bepalen hoeveel u voor uw bedrijfspand moet vragen dankzij de onafhankelijke gegevens uit het taxatierapport.

Balanswaardebepaling

Wanneer u wilt weten wat de waarde van uw bedrijf is op een bepaald moment kunt u een balans opstellen. Op deze manier kunt u uw bedrijfskapitaal makkelijker vaststellen. Bij Taxateur Rotterdam kunt u een huurprijs advies laten uitvoeren wanneer u een bedríjfspand huurt.

Minnelijke waarderingen

Hier gaat het om een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. Deze taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur nadat deze door erfgenamen is aangevraagd. De taxatie vind plaats in samenwerking met een taxateur die afkomstig is van de belastingdienst.

Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

Deze overeenkomst kunt u aanvragen bij de belastingdienst. Het gaat hier om een taxatie van een bedrijfspand die wordt gedaan door een taxateur in samenwerking met een taxateur van de Belastingdienst. Naast de waarde bepalen de taxateurs tijdens zo’n vaststellingsovereenkomst ook het vermogen van de ondernemer/onderneming en de inbreng- of ontrekkingswaarde bij een onderneming.

Meer informatie over ‘Taxatie Bedrijfspand’? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*